18 september 2023

Dag 6: Berducedo - Grandas de Salime

De weerman had weeral gelijk, regen vanmorgen. In de alberge een boterham gegeten en een banaan terwijl anderen rondom me, zich al aan het optuigen waren om het weer te trotseren.  Rond 7:15 zelf ook de deur uit in vol ornaat en eerst nog een koffie in de bar om de hoek. Stel je voor een klein cafĂ© met een toog en een rij tafeltjes en daarin 20 pelgrims in vol regen-ornaat. Een tafeltje gedeeld met John (Ierland), Dave (Canada), en de twee Italiaanse dames.

Na een half uurtje de echte start en in de schemering het dorpje uit. Al snel ging het omhoog en van straat, naar weggetje, naar pad en dan een poort door een weide in.
Een tijdje later terug de weide uit en de weg volgen. Na het hoogste punt van vandaag eerst nog even dalen over de weg en dan op het einde van een dorpje een pad op. Van hier af 7 km lang dalen over een pad, soms met rotsen, om uiteindelijk aan een stuwdam 700 m lager uit te komen. Enkele jaren geleden heeft het hier gebrand en tussen enkele resten van stammen staat de heide hier volop in bloei.
Na de wandeling met zicht op het meer is het stappen langs een weg en over de dam om dan enkele km de weg omhoog te volgen. Er is nauwelijks verkeer. Na een kort stukje pad komen we terug op de weg en zijn we op onze bestemming. Het valt op dat ik, John en Fleur (Nederland) weer de ganse dag min of meer het zelfde tempo stappen en nogal eens samen pauzeren, hoewel we niet echt samen wandelen.

Omdat de regen de hele dag meer is minder viel, met soms een half uurtje droog heb ik maar gekozen om de was te laten doen in het hostel, want buiten drogen zit er vandaag niet in.

En speciaal voor hen die van statistieken houden, die kan je ook Strava terugvinden.

1 opmerking:

  1. Mooi Erik!!
    En fijn, verrassend en verrijkend om in zo’n multicultureel gezelschap elkaar te kunnen ontmoeten!!

    BeantwoordenVerwijderen