17 september 2023

Dag 5: Samblismo - Berducedo

Na een gezellige avond met zijn allen ronde de tafel gisteren avond een goede nachtrust. Vanmorgen om 7:15 aan het ontbijt zoals democratische beslist. 

Vandaag de dag van Les hospitales waar de route langs 3 ruïnes van oude refuges loopt hoog op de bergrug. En het weer is zoals voorspeld, zonnig en met wat wind. Die wind viel nogal mee en was maar op enkele plaatsen de voorspelde 80 km/u, of zo voelde die toch even.

De uitzichten waren adembenemende en dat bleef zo vanaf we uit de bomen waren tot na de grote afdaling. Er is daarboven alleen maar weide en koeien met bellen. En af en toe is het pad echt rotsige.

De alberge van voorbije nacht ligt vlak bij de splitsing van de twee varianten, en omdat we allemaal kort na elkaar vertrokken hebben waren de eerste pauzes met een groepje samen. Gedurende de dag trok dat wat meer uit elkaar om dan uiteindelijk met 3 samen over te blijven. Zo kwamen we aan In Berducedo waar we in de alberge municipal nog net de laatste 3 bedden hadden.

Hier in het dorpje is er op zondag avond niets open, dus hebben we in het winkeltje wat pasta, saus en groenten gekocht om in de alberge klaar te maken. Dus niet moeten wachten tot 7 uur en vroeg klaar.

Vandaag geen foto's want geen werkende  wifi en het datanetwerk werkt ook niet mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten