19 september 2023

Dag 7: Grandas de Salime - A Fonsagrada

Vanmorgen om 4 uur de klok van de kerk gehoord en nog eens omgedraaid, en plots was het 7 uur. Rustig klaargemaakt en wat gegeten in de keuken, en dan op weg. 
Vandaag een lange dag voor de boeg en bovenal het is mistig. De eerste 2 uur in de mist, en soms amper 50 m zicht, dus het gevoel aleen op de wereld te zijn. Er zou pas na meer dan 15 km een bar open zijn, dus gisteren al wat voorraad ingedaan, en dat kwam van pas.
Na meer dan 2 uur plots de zon, niet omdat de mist was opgetrokken maar het pad dat al van het begin steeg kwam nu boven de wolken uit kwam.

Op het hoogste punt vandaag, 1168 m, liep ik Galiciƫ binnen. Vanaf nu geeft de pijl op de palen de weg aan en niet meer de richting van de schelp.

Het bleek dat de bar na 15 km gesloten was en de zaak 5 km verderop ook. Dus doorlopen tot A Fonsagrada. Dat was nog een hele klus. De laatste km was het nog 120 m klimmen.
Gelukkig was de alberge dan vlakbij.

Vandaag was de zwaarste dag tot nu toe, door die laatste steile klim. Afstand 26,33 km, 1318 m stijgen en 938 m dalen. Nog 2 dagen bergen en dan wordt het wat vlakker, hoewel het in Galiciƫ nooit echt vlak wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten