22 september 2023

Dag 10: Lugo - Ferreira

Lugo ligt op 100 km van Santiago, dus het begint af te korten. Vandaag staan er 27 km op het programma en de meeste daarvan op harde weg. 

Voor vertrek uit Lugo even een koffie gaan zoeken en dan de stad uitlopen. Dat ging vlot, langs kleine straten en dan een pad om zo bij een brug  de Rio MiƱo over te steken.
Een keer daar voorbij toch weer een klim om dan door een tunneltje een grote weg te kruisen. Het was wel even schrikken want door het smalle tunneltje komen ook onverwacht auto's. 
Van daar af was het een hele tijd een weg volgen. Op km 10 is er een rustplaats met enkele automaten en een stempel. Na een drankje verder.

Tijdens mijn lunch in een bushokje of zoiets kwamen er plots enkele honden uit het zijstraatje en een ervan kwam eens kijken of hij niets kon bedelen. Even later verscheen een boer en daarna een stoet koeien. Dan moest de hond aan het werk om de koeien langs de juiste weg te leiden.

In het tweede deel van de dag kwamen er spontaan gesprekken op gang me enkele wandelaars en de tijd ging snel voorbij. Zo kwam in al snel in mijn alberge in Ferreiro aan. 

Morgen in Melide komt de Camino Primitivo samen met de Camino Frances, dan is het drukker zijn, we zullen zie hoe dan de sfeer zal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten