24 mei 2018

24/5 dagje Santiago de Compostela

Vandaag een dagje slow motion in de stad. Om te beginnen tot 8 uur geslapen en tijdens het ontbijt kennis gemaakt met enkele andere mensen in de albergue.
Daarna een wandeling naar de oude stad en nog eens op het plein voor de kathedraal gaan kijken. En weer stonden er heel wat mensen. Ook om 10:30 zijn er al mensen die aankomen.

Daarna een bezoek aan de kathedraal en langs het graf van de apostel. Ik heb nooit echt een binding gehad met graf monumenten, maar dit keer pakte het me om zo dicht bij te komen. Het is natuurlijk een hele onderneming geweest en de verbondenheid met de mensen op de Camino is hier wel heel erg voelbaar.


Een kaartje gekocht en langs het postkantoor voor zegels. Dan terug enkele kaartjes gekocht omdat je de zegels per 5 moet kopen.

Deze middag (Spaans uur) een hap gaan eten en nog een leuk gesprek gehad met een Nederlands paar dat hier op doorreis was. Hun dochter werkt als opvoedster in een leefgroep voor mensen met mentale beperking en de man was daar elk jaar Sinterklaas. Overal kom je mensen tegen waarmee je binding voelt.

De stad staat vol kerken, maar de Kathedraal blijft er overal boven uitsteken. Hij is helemaal omringd door andere kappellen en aanhorende gebouwen die het museum van de kathedraal huisvesten.

Ik heb er echter voor gekozen om het Pelgims museum te bezoeken en daar zijn een aantal mooie zaken zoals middeleeuwse boeken, gravures en schilderijen te zien. Ook enkele van vlaamse meesters zoals Teniers. 

Vanavond viel de pelgimsmis wat tegen omdat het een gelezen mis was en het wierrookvat niet zwaaiden. Ik heb me laten vertellen dat de prijs van de intensie hoger is en iemand moet dat willen betalen.

Daarna nog lekker gegeten en nu op tijd naar bed om morgen de tocht naar Finisterre aan te vatten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten