13 september 2023

eerst stapdag: Oviedo - Grado

Na een relatief goede nacht vroeg wakker omdat iemand zijn wekker op 6:30 had gezet. Nog even blijven liggen, maar dan toch maar opgestaan en klaargemaakt om iets na 7 de deur uit te gaan. In het station vlakbij een ontbijt met koffie en dan op stap. 

Het is bewolkt en de bergen rondom zijn nog gehuld in donker en nevel. Na een uurtje stappen is het al heel wat opgeklaard en nog een uur verder komt de zon er voorzichtig door.

Na een wandeling door een nieuwe buitenwijk komt de route plots op de boerenbuiten terecht met rondom bellen van koeien en paarden.  Na een eerste kerkje slaat de route een veldweg in en gaat het een tijdje stevig bergop en bergaf om dan terug op een grote weg te belanden. Opvallend is dat bij nieuw aangelegde kruispunten plaats is gemaakt voor een wandelpad met bijhorende zebrapaden. Dan kwam er weer een heel stuk over een oud pad met bemoste stenen muurtjes.

Ik kon na 18 km niet weerstaan van een bord "Site Romeins badhuis  300m" en het was de moeite voor de omweg.

In de Albergen aangekomen het dagelijks ritueel uitgevoerd (mezelf wassen, kleren wassen) en dan nog even het stadje verkennen.



2 opmerkingen:

  1. Ja, het aantal uren licht in september is beperkter dan je tocht in mei en juni. Je kan dus iets langer slapen smorgens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Anderen denken daar soms anders over in een slaapzaal van een alberge, ook al zijn er maar 6 bedden.

      Verwijderen